Reis Macos

FUNCIÓ

Jornada de Reis per a tothom

És un projecte essencialment comunitari, que traça lligams entre moltes entitats per tal de donar un recolzament a les famílies amb una condició econòmica precària i a la Gent Gran amb alt grau de dependència del Centre de dia del barri. En aquesta festa molts col·lectius i persones fem xarxa per tal d’ajudar a viure l’encís d’aquesta data.
Els nostres particulars Reis tenen una jornada molt intensa.
El dia 5 a la tarda comencen visitant els avis i àvies del Centre de Dia l’Onada. Allí els hi preparen un festa amb regals, molta diversió i acaben brindant mentre mengen el tradicional tortell de Reis. Descansen una estona i després que la Cavalcada de la Ciutat ha passat pel barri, amb ajut dels seus patges, visiten les cases dels nens i nenes, entregant-los els seus regals de manera màgica.
Tota aquesta festa requereix una gran infraestructura que fa necessària la coordinació i la participació d’un gran nombre de voluntaris, que comencen a treballar el mes d’octubre. Durant la nit de Reis les famílies reben la visita dels Reis Macos al seu domicili o si ho prefereixen els van a trobar a un espai Veïnal.

Treball en xarxa

La dimensió d’aquesta activitat obliga a que hi col·labor molta gent, sigui de forma individual o bé participant des d’una entitat. Aquest projecte implica un treball en xarxa molt acurat.

Curiosament és una activitat que desperta l’esperit més solidari del veïnat.

Gràcies a aquesta festa, on hi molta trobada entre entitats i persones, es produeix una doble dinàmica:
a) Els voluntaris de l’ONG s’obren a conèixer nous veïns i veïnes.
b) Mitjançant aquest projecte, molta gent coneix l’ONG i acaba fent-se voluntari.

Entitats col·laboradores. Què fan.
 • Associació de veïns: cessió d’espais. Punt de recollida i entrega de cartes.
 • Federació d’entitats Calàbria 66: cessió d’espais.
 • Escola Pia de Sant Antoni: cada edició fa un obsequi que s’entregarà als padrins.
 • El Cordill: gairebé la totalitat d’equips de Reis i Patges es nodreix d’aquesta entitat, ja que està formada per pràcticament la totalitat d’Esplais i Agrupaments del barri.
 • Escola Salesians de Rocafort: diversos grups-classe apadrinen una carta.
 • Comerç: tots ells ofereixen recursos econòmics al projecte i serveixen, també, com a punt d’entrega i recollida de cartes.
  · Mercat del Fresc
  · Encants de Roba
  · Altres comerços
 • Espai de Gent Gran: recull material escolar per als lots.
 • Empreses externes: gràcies a veïns, grans empreses col·laboren amb nosaltres o bé monetàriament o amb productes concrets.
 • Mercat dominical de Sant Antoni: S’encarrega d’organitzar una recollida de llibres per als lots.